Dagboek als spiegel

Een handboek vol inspiratie geschreven door Christine de Vries.

Als je een liefhebber bent van dagboekschrijven dan is dit boek een echte aanrader.
“Veel mensen die van dagboek schrijven houden, starten zonder een duidelijke structuur of focus. De ene keer duurt het schrijven een half uur en de andere keer is er meer tijd nodig om erachter te komen wat het nu is dat vraagt om verwoord te worden. Pas na pagina’s te hebben gevuld met tekst kan een nieuw inzicht zich aandienen.

Het vullen van de pagina’s overkomt je, zonder dat er een weg is gevonden die naar dit soort inzichten leidt. Dit boek richt zich vooral op het vinden van de weg. Door te spelen met structuur en techniek ontdek je nieuwe kanten aan je eigen verhaal en ervaringen.”

Het bijzondere van dit boek vind ik wel dat de schrijver dagboekschrijven benadert als het schrijven van een boek. Iedere schrijfsessie is een nieuw hoofdstuk en begin je op een nieuwe bladzij.

Een andere tip is als je klaar bent met schrijven je tekst hardop voor te lezen. Daarna kun je jezelf de vraag stellen: Wat wilde ik schrijven? Ter afsluiting schrijf je kort en bondig het antwoord op deze vraag.

Dagboek als spiegel moedigt je als lezer en schrijver aan. Het geeft je naast praktische handreikingen vooral ook nieuwe inspiratie.

Het was een plezier om dit boek te lezen en ermee aan de slag te gaan. Het heeft echt een dimensie toegevoegd aan het schrijven in het boek over mijn levensverhaal.

Henriëtte