Uitgelicht

Het beeld centraal
Op deze plek lichten we foto’s van Jack uit, soms met een korte toelichting van hemzelf als fotograaf, soms met verhalen die het beeld bij schrijverkus oproept.
Laat je verrassen door de combinatie van beelden en woorden.

Lichtvoetige straatmuziek van een draaiorgel. In de grote steden kom je deze pareltjes van volkskunst nog sporadisch tegen. Prachtige voorstellingen voor oog en oor. En altijd het ritmisch gerammel van de manser waarin het geld wordt opgehaald. De bel voor de laatste ronde?
Jack

Een inkoppertje. Deze pigeonnier wordt vanzelf uitgelicht boven de reeds ingedroogde zonnebloemen. Kan het Franser? Het grappige is dat er bovenop deze duiventil toch weer een haantje staat, als was het een kerkje.

Jack

De weerspiegeling in de bronzen platen vormden bij het passeren een steeds weer veranderend beeld. Ieder detail van de omgeving werd uitgelicht in steeds weer een andere werkelijkheid. Jack

Hier komt bouwkunst en natuur mooi samen. Beide hebben hun schoonheid en dat mag zeker wel worden uitgelicht tussen de huidige beton- en prefabbouw.

Jack

Een mobiel van Calder.

Het is evenwicht in licht en gewicht.

De kunst zit in de bewegende schaduwen waardoor het kunstwerk zichzelf toe- en uitlicht.

Jack

Een veld met gele paardenbloemen trok het oog naar zich toe. Hoe alledaags deze bloem ook is, zij heeft een sterk kleurkarakter. Dichterbij komend trof mij die ene bloem waar de zaadbol al gereed was om met de wind mee uit te vliegen. Maar voor het zover was werd zij door het gele veld als een bijzonderheid uitgelicht. (Positieve discriminatie?)

Jack

In een museumhal was met plastic een scheidingswand aangebracht. De bezoekers werden hierdoor anoniem en uitgelicht in een apart tableau.
Zij vormden zelf hierdoor (ongewild/onbedoeld?) een kunstwerk.

Jack