Nieuws


Dit was onze advertentie van april 2024. Hij verscheen in onze lokale krant, DeMooiRooiKrant.

Jack heeft ook dit keer weer een prachtige foto gekozen. Een verrassend plaatje, een blikvanger.
Zeg nou zelf, als je kijkt naar dit plaatje dan word je meteen blij. Een echte stimulans ook om eens op onze website te gaan neuzen, want zoiets vrolijks smaakt naar meer….

Het is carnaval, Sint-Oedenrode wordt gedurende vier dagen omgetoverd tot Papgat.
De mascotte Wilhelmke Pap gaat overal mee naar toe en wordt dinsdagavond ritueel verbrand.
Wilhelmke Pap werd door Jack Uitgelicht.


Dit jaar 125 jaar geleden overleed Guido Gezelle.
De naam van onze website Schrijverkus is ontleend aan zijn gedicht Het Schrijverke uit 1857.

Om hem niet te vergeten, een strofe uit zijn gedicht Wederwijven:
‘Ze stuiven heinde en verre, en van
malkaar gescheurd, in stressen
van wijsterwaster vechtende, en
verwaaide tooveressen.’


We zijn trots op Emmy!
Emmy heeft haar mooie korte verhaal Warm en rond over haar Duitse oma, ingestuurd naar hét blad voor amateurschrijvers, Schrijven. Het verhaal is tot haar grote verrassing geselecteerd en door schrijfdocent en dichter Yke Schotanus beoordeeld en voorzien van feedback. Benieuwd naar Emmy’s verhaal en het commentaar? Klik hier.


Voor onze lokale krant, DeMooiRooiKrant,
maakt Jack vijf keer per jaar een uitnodigende
advertentie.
De bedoeling daarvan is dat de lezers onze website gemakkelijk kunnen vinden en veel plezier beleven aan onze verhalen, gedichten en tips.

We beginnen er voorzichtig al een klein beetje aan te wennen, aan de routine van de tweewekelijkse weekendverhalen. Op 22 juli is het de beurt aan Emmy, met haar verrassende verhaal In het hoekje van de hemel.

Eerste schrijverkus weekendverhaal:

Het eerste weekendverhaal van schrijverkus is geplaatst in DeMooiRooiKrant!
Zaterdag 8 juli beet Ineke het spits af met haar verhaal getiteld ‘Goud’. Kijk hier hoe de eerste schrijverkus-column eruit zag. Natuurlijk is Ineke’s verhaal ook op deze website te vinden. Veel leesplezier!

Het interview met schrijverkus in DeMooiRooiKrant van 5 juli is hier terug te lezen.

In juli gaat de samenwerking met DeMooiRooiKrant van start!
De aftrap is een interview met enkele schrijverkus, dat geplaatst wordt op 5 juli.
Daarna volgt er een aankondiging in de papieren krant (12 juli) en vervolgens tweewekelijks een weekendverhaal op http://mooirooi.nl
Op deze pagina houden we je op de hoogte!

Rooi verbeeldt

Schrijverkus deed mee aan het Rooi verbeeldt Festival, een cultuurfeest op erfgoedlocaties, op zaterdag 17 juni. Margreet Henriette en Emmy verzorgden twee schrijfworkshops. De ene workshop betrof ‘levensverhalen schrijven’, de ander heette: ‘breng je pen in beweging’.

Die dag openden verschillende (erfgoed)locaties hun deuren voor allerlei culturele uitingen. Een keur aan lokale creatieve mensen van verschillende leeftijden deed mee: schrijvers, dichters, dansers, muzikanten, zangers, beeldend kunstenaars, fotografen, ontwerpers, filmmakers enz. Zij gaven de dag een bruisende een veelkleurige invulling.

Er was veel belangstelling voor de workshops. Er moesten zelfs mensen teleurgesteld worden. Dus wie weet, gaat schrijverkus in de toekomst nog wel vaker een workshop aanbieden! 

Schrijverkus en DeMooiRooiKrant: samenwerking in de pen

Een paar jaar geleden schreef een aantal schrijverkus met enige regelmaat columns voor de lokale krant. Op enig moment stopte de samenwerking, maar dat bleek tijdelijk: nu zijn we weer met elkaar in gesprek om te bekijken hoe en in welke vorm we de lezers van DeMooiRooiKrant blij kunnen maken met verhalen van schrijverkus en hoe we onze verhalenwebsite bij hen onder de aandacht kunnen brengen.

Binnenkort wordt duidelijk hoe de hernieuwde samenwerking eruit zal zien. Vast staat dat de samenwerking zowel op papier als digitaal ingevuld zal worden. We hebben er zin in!

Rond de Toren

Dankzij een van onze lezers is er sinds zomer 2022 een (incidentele) uitwisseling tussen schrijverkus en het dorpsblad Rond de Toren, van Loon op Zand. Schrijverkus draagt af en toe kopij aan, in de vorm van een verhaal, om het dorpsblad op te luisteren.


Nieuwsbrief schrijverkus
Vier keer per jaar geven we een nieuwsbrief uit.
Nieuwsbrief gemist? En wil je hem teruglezen? Dat kan hier.