Over

Stuk voor stuk schrijven we al jaren voor ons plezier over wat ons bezighoudt, opvalt en beroert. We inspireren elkaar, dagen elkaar uit en delen wat er op papier komt.

Een aantal van deze verhalen en gedichten publiceren we op deze website. Gewoon, om een glimlach op je gezicht te toveren of misschien nemen we je mee naar een andere wereld en wordt het verhaal een inspiratiebron voor jou om ook eens de pen op te pakken. Iedere bijdrage wordt geïllustreerd door een of meerdere foto’s of tekeningen.

We, dat zijn de schrijfliefhebbers Elli, Emmy, Henriëtte, Ineke, Margreet, Nelleke en Willemien. De foto’s en tekeningen bij de verhalen zijn van Jack.

De naam ‘schrijverkus’ hebben we gekozen met een knipoog naar het meest beroemde schrijverke uit het Nederlands taalgebied:

O krinklende winklende waterding,
Met ’t zwarte kabotseken aan,
Wat zien ik toch geren uw kopke flink
Al schrijven op ’t waterke gaan!

Zo begint het gedicht van Guido Gezelle dat hij in 1858 schreef over het schrijverke, een zwart-glanzende waterkever. Gezelle blijft zich verbazen over die vliegensvlugge beestjes en steekt zijn geestdrift niet onder stoelen of banken. Op onze beurt verbazen wij ons over de wereld om ons heen. We worden het niet moe om onze verwonderde waarneming in teksten te vangen en die met jou te delen.

Veel plezier met onze schrijfsels, foto’s en illustraties. We vinden het leuk als je een reactie stuurt; dat kan door te mailen naar schrijvers@schrijverkus.nl

Wil je weten waar we zoal mee bezig zijn? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Kus van de ‘Schrijverkus’

Wie is wie? Wij stellen ons graag nog even aan je voor:

Ik ben Margreet Geevers-Offermans. Ik ben geboren op een zonovergoten dag in 1947. Sinds enkele jaren ben ik lid van een Schrijfgroep. Mijn eerste schrijfsel als lid van dat clubje rondde ik af met de gedachte: ik hoef nooit bang te zijn dat er niets uit mijn pen zal komen. Ik kan alles wat ik in het leven heb geleerd, alles wat ik heb meegemaakt inzetten voor mijn hobby: schrijven.

Dagboek schrijven, lezen en nadenken over het leven zijn favoriete bezigheden van mij. Iedere keer weer neem ik me voor om het bij een of twee leesboeken te houden maar in een mum van tijd inspireren de boeken me naar meer en wordt het stapeltje naast me groter. Wandelend en fietsend overdenk ik  dan graag de verschillende genres en ontdek verbindingen en diepere lagen die me tot schrijven uitnodigen. Henriëtte Snelders

Ik kan me eindeloos verwonderen over de wereld om me heen. Meestal schrijf ik over iets gewoons, iets alledaags. Zo komen mijn hobby’s – fietsen bijvoorbeeld – vaak in mijn verhalen terug. Ik hou het graag luchtig en speels, en probeer mezelf niet al te serieus te nemen. Elli de Rijk

Ik ben Ineke Bekkers. De humor in situaties om mij heen deel ik graag – schrijvend – met anderen. Malle woorden en woordspelingen ploppen zomaar op. Tijdens vakanties en oldtimertochten verzamel ik bijzondere souvenirs, het zijn mijn ‘snuistereisjes’. Door mij gekozen luchtige eigen verhaaltjes verzamel ik in boekjes die ik graag cadeau geef aan goede maatjes. Met een zwierige strik erom.

Schrijven is een manier van vastleggen. Een beeld laten opkomen en er woorden voor vinden.
Wonderschoon kan het zijn, zelfs al is het gruwelijk wat er staat.
De mens aan de mens uitleggen. Dat is wat ik met schrijven probeer te doen. Emmy van Haastrecht

Vol enthousiasme schrijf ik korte verhalen en gedichten. Ook lezen is een echte hobby van mij en via de ‘Leestips’ laat ik je meegenieten van mijn favoriete boeken. Als tegenwicht van het hoofdwerk doe ik aan Tai Chi, dans ik door de kamer en schilder de natuur dichtbij en op reis. Nelleke Thijssen

Hallo, ik ben Willemien van de Ven en mijn hobby is schrijven. Het liefst over herkenbare situaties. Ik wil met mijn verhalen ontroeren of een glimlach laten verschijnen. Veel leesplezier!

Beeldspraak.

Fotograferen is kijken. Kijken wat het licht heeft te bieden. Ieder beeld heeft zijn eigen taal. Als fotograaf benut je het moment en de situatie om dat vast te leggen.

Ik ben een omnivoor als het om onderwerpen gaat. Mijn voorkeur ligt bij ritme, herhaling en (be)spiegelingen. Ik zoek naar de rand tussen illusie en werkelijkheid.

Jack van Haastrecht