Gedichten

Heel vaak schrijven we verhalen, maar soms wagen we ons aan een gedicht.
De ene keer ontstaat er spontaan een gedicht als we met een opdracht of thema aan de slag gaan. Een andere keer willen we bewust onze gedachten vangen in poëzie. Altijd vinden we het fijn om te experimenteren.
Hieronder de schrijverkus-gedichten op een rijtje.


Afscheid

Afscheid nemen is zwaar, spanning, benauwende druk en bijbehorende emoties kunnen je lange tijd in hun greep houden. Wat als je de zwaarte los kan laten? Lees hier Henriëtte’s gedicht Afscheid.

De Tulpenboom II

De boom laat Henriëtte niet los. Hij roept gevoelens in haar op die lastig te verwoorden zijn. Dankzij Vasalis lukte het haar.

De Tulpenboom

Henriëtte voelt haar energie weer stromen als ze bij de Tulpenboom staat. Die onweerstaanbare boom fluistert haar iets toe.

Monsieur Alban 

heeft een balançoire 

En dat is precies wat Ineke zoekt.
Lees en wieg mee met het bewegen van haar gedachten.

Water en Vuur I en Overstag II zijn twee verschillende gedichten waarin Henriëtte hetzelfde onderliggende thema onderzoekt: Hoe komt het dat de stroom van inspiratie stopt tijdens het schrijven.
Zoeken naar woorden, ermee bezig blijven en doorgaan helpen niet om water en vuur weer te verbinden en overstag te gaan. Wat dan wel?

Tijd
Tijdsdruk is hoog in de levens van de moderne mens. We moeten manoeuvreren tussen belangrijke dingen in het leven. Daaruit haalde Willemien de inspiratie voor dit woordgedicht.Reizen is verwonderen
Reizen is en blijft verwonderen.
Lees wat Emmy soms meemaakt.
Verwondert het je? Herken je het misschien?

In ’t honderd
Soms kun je je in het leven vasthouden aan feiten, aan getallen. Soms … lees hier hoe Ineke het ook wel eens ondervond.

Guur
Waarom stoppen als je halverwege de brug bent?
Wat is de bedoeling?
Lees de plannen in het gedicht van Emmy.


Verlangen
Soms valt haar dagelijkse leven even stil. Dan borrelt bij Nelleke een onrust op die zij verwoordt in dit gedicht. Het schrijven geeft haar rust en ontspanning.


Jaloezie
De woorden raken Henriette en impulsief zoekt ze dan ook de tekst op. Om met een paar woorden zoveel te kunnen zeggen, ontroert haar.
Henriëtte zegt bij haar gedicht Schatgraven:
Herinneringen, verschijnen en verdwijnen in de tijd. Het is goed om achter bepaalde herinneringen een punt te zetten.


Stilte
Henriëtte kan niet anders dan de stilte volgen, de naakte waarheid van deze innerlijke drijfveer ervaren.


Droom
Gedachten en woorden buitelen over elkaar heen in Willemiens hoofd lang voordat alles op zijn plaats valt en haar droom klaar is voor publicatie.

Dromen overdenken
Nadenken over je droom, iedereen zou het eens moeten doen. Wat wil je nou echt? Een gedicht erover maken gaat nog een stapje verder. Het was een uitdaging voor Ineke.


Wat is jouw droom?
Mijmerend over die vraag komen er beelden en woorden in haar gedachten. Nelleke bedenkt dat het al gelukt is om een stukje van die droom te verwezenlijken.