Mount Fuji

Er zijn dingen waar je je speciaal op verheugt als je een bijzondere reis maakt. Tijdens onze rondreis in Japan was dat vanzelfsprekend een blik op Mount Fuji. We hadden geluk en werden bij onze tussenstop verrast door een wondermooi schouwspel. De wereldberoemde vulkaan baadde in het zonlicht. Alleen een paar kleine witte wolkjes en wolkensluiers kusten het spitse puntje en zochten verbinding met de besneeuwde top. Verder was de lucht strakblauw en helder. Het werd een geweldig fotomoment.

De geplande boottocht op een meer in die omgeving was een feest. De berg werd prachtig weerspiegeld in het gladde wateroppervlak en de toeristen aan boord deden hun best om dat beeld op zijn mooist in hun lens te vangen.

Wat later die dag gingen we ook een behoorlijk eind de berg op. Je zou bijna vergeten dat onder deze slapende bergreus een kolkende massa van vuur en stenen zit, die elk moment tot uitbarsting kan komen. Dat maakte het bezoek tegelijk prachtig en huiveringwekkend indrukwekkend. In dat licht was het met recht een belevenis.

In de vroege avond, op weg naar onze nabijgelegen overnachtingsplaats, reden we plotseling een dikke mist in. We zagen geen hand voor ogen. We konden zelfs nauwelijks het hotel zien toen we uit ons vervoermiddel stapten. Pas toen bedachten we wat een geluk we hadden gehad, een cadeau dat we toch maar mooi de beroemde Mount Fuji hadden kunnen zien, in al zijn glorie en prachtig uitgelicht. 

 Ineke